luupskenya!

Kategori: Utflykter

Hells gate

I helgen så var vi ju på utflykt i en nationalpark som heter Hells gate. Det började med en ungefär 3 timmars lång bussresa med ett stopp där vi fotade litegrann. 

Framme vid campingen.

Vi gick på vandring där vi såg massa djur. Det som är unikt med den här nationalparken är att man kan gå/cykla/rida lite som man vill. Man behöver liksom inte sitta i en bil hela tiden. 

GIRAFF. HELT GALET.

G

När vi kom tillbaka till campingen i ösregnet hade vårt tält ramlat ihop och kläderna var svinblöta. Vi satte upp tältet igen, satte på oss varma kläder och åt grillat till middag. När det blev mörkt satte vi oss vid elden där någon hade med sig en gitarr och de mer talangfulla sjöng vackert. 

Satte klockan på halv sex för att se soluppgången som inte riktigt var en soluppgång utan mer utav "oj nu var det ljust helt plötsligt". På söndagen åkte vi iväg till varm källa där vi skulle bada. Vi alla trodde att det skulle vara något tjusigt ställe i naturen men bussen åkte istället till något slags industriområde där vi badade i en pool som luktade ägg. Men det var mysigt ändå, trots att det inte var som vi tänkt oss. 

 

Det var en alltså en väldigt lyckad helg. Väldigt lyckad. 

 

 

City Tour Nairobi

Idag var det dags att lämna internatet igen för en busstur runt i Nairobi. Vi började med att åka till Kibera vilket är Afrikas största slumområde. Det var så extremt obehagligt att sitta i en buss full med vita människor och systemkameror och åka igenom ett plats med 200 000 till 1000 000 invånare som lever under galet fattiga förhållanden. Vi fick däremot veta att en som jobbar på skolan bor i Kibera trots att hen har råd att flytta därifrån. Hen känner att hen har allt som behövs där och ser ingen mening med att flytta. Att få höra det och åka igenom detta fattiga ställe lät ganska konstigt i mina öron. 

 

Något jag blev förvånad över var hur starka kontraster det var. Från SSN (Swedish School Nairobi) var det inte alls långt till Kibera och från Kibera kom man snabbt till Downtown. Så precis vid slumområdet låg stora fina lägenheter och inte långt efter det såg man höghus. 

Amanda och Douglas.

Vi åkte även förbi Westgate vilket är shoppingcentrumet som blev attackerat av Al Shabaab för ungefär ett år sedan. Det var läskigt att vara på platsen där det hände och se tydliga spår från det. Man kan se vart polisen skjutit osv. 

Efter detta blev stämningen lite konstig i bussen och det blev ännu värre när en liten pojke vi såg sniffa lim sprang bredvid vår buss, mitt i den galna trafiken, och skrek efter pengar till mat. Vi har blivit tillsagda att inte ge tiggare pengar, om något mat, men det hade vi inte. Den här tre timmar långa bussresa gav mig en ny syn på saker och ting och jag är väldigt glad att jag fick se det här, trots att var lite jobbigt. Jag är också himla glad att jag har fått möjligheten att komma hit till Kenya och uppleva allt det här. För även om mycket av det vi såg var hemskt så var det också många lyckliga stunder. Människor som ser en och vinkar och ler och alla som gick där i slummen, förmodligen arbetslösa och hungriga, men ändå väldigt glada. 

 

 

 

 

 

Upp