luupskenya!

En annan del av internatlivet

I onsdags slutade wifi fungera i några timmar. När wifi kom tillbaka försvann vattnet i några timmar. När vattnet kom tillbaka fick vi reda på att tre pers på internatet hade blivit magsjuka. När vi vaknade nästa morgon var cirka tjugo pers magsjuka. På kvällen cirka trettio. Nästa dag cirka fyrtio. Vi är ungefär fjuttio pers på skolan och nu tror jag det är runt tio pers som inte känt av någonting. Jag är tyvärr inte en utav dom men jag mår bättre och det gör de flesta andra också. Så galet att det kan gå så himla snabbt, trots att alla sover med handspriten på nattduksbordet. Skönt att det här hände nu istället för nästa vecka på det är påsklov iaf. Det här lovet kunde inte ha kommit mer lägligt, alla längtar bort från internatet och magsjukan och vill bara vara iväg från varandra så vi kan sakna varandra ett tag för att sedan träffas allihop igen. Nästa gång vi säger hej då till varandra är det ju mer föralltid och det är inte alls långt kvar tills dess. Försöker ta vara på tiden. 

Idag fick jag ett fint paket från en fin vän som heter Clara. Dagen är räddad. 

Klok som en bok

Det är väldigt mycket plugg just nu. I både svenskan och engelskan har de bestämt sig för att vi ska skriva arbeten som är i princip som nya gymnasiearbeten så förutom det gymnasiearbetet vi alla redan stressar över så har vi nu ytterliggare två att tänka på. Sen ska jag försöka läsa klart en kurs på en vecka istället för tre månader och på tisdag är det matteprov. Dessutom är det högskoleprov hela lördagen i helgen. Vill ändå hinna med att göra så mycket som möjligt nu innan lovet för då, om 10 dagar, kommer mina vänner på besök (!!!!!). Megastort grattis till Amanda som fyller år idag och till Sandra som fyllde år för några dagar sen förresten.

Idag har jag spelat en vänskapsmatch med och vi vann med 4-1. Dessutom ryktas det om att vi ska få päron till kvällsfikat så livet är rätt bra ändå. 

Här har vi en glad Nina i fejkglasögon hon hittade i giraffrummet.

 

Bilder från en helg

Sen vi hördes sist så har jag och Klara bestämt oss för att bli vegetarianer. Vi kände att skolköttet är ändå inte fantastiskt och att man måste ju testa vara vegetarian någon gång och nu ska vi alltså se hur länge vi klarar det. Hittills har jag klarat mig cirka två dagar. Här är när vi lämnar in lappar till köket om att vi inte längre vill ha kött. 

Sen har jag varit på bio igen. Den här gången såg vi Insurgent, bra mycket bra. Se Divergent först däremot, annars lär man inte förstå någonting. Vi var även väldigt häftiga i våra 3D-glasögon. 

Hanna var extra cool. 

Sen har jag sprungit en mil för första gången på evigheter. Vi åkte till Karura forest ganska tidigt på morgonen så det var fortafrande kallt och en perfekt runda. Nästa helg funderar vi på att springa 15 km, får se hur det blir med det. 

Karin (boardingvärd), Vendla, jag, Amanda och Marie (idrottslärare) som alla sprang milen. 

Sen har jag tagit vara på solen då regnperioden sägs ska börja nästa vecka. 

Sen har vi varit ute lite med. Här har vi the black gang, Vendla, Filip, Lova och Sara. 

Jag, Anna och Vendla på Casa B.

Jag och min granne Wilma. 

Finfina tider.

 

 

Shooting dogs

Varje söndag kväll visas en afrikansk film i Zebra (tv-rummet) och ikväll visades en film om folkmordet i Rwanda. Shooting dogs hette den och den var megahemsk, mycket pga det var en sann historia och när man kollade på filmen kändes allting så himla äkta. Efter filmen var slut stannade vi kvar och pratade och bestämde oss för att komma på en lösning till jordens alla problem. Vi kom fram till att den stora boven i dramat är överbefolkning och överkonsumtion. Tilan, en boardingförälder som kan allt om allt, hade den lösning som verkade vara den enda som skulle fungera. Ta slut på mänskligheten eftersom det är vi som har förstört allting, ingen annan. Men sen kändes det lite väl deppigt så då var vi tillbaka på ruta ett igen och bestämde oss för att gå och lägga oss istället. Mission accomplished, verkligen. 

 

 

En vanlig helg med extra allt

I lördags var vi några flickor som bestämde oss för att besöka ett barnhem. Jonah, vår chaufför, har en kyrka i Kawangware (slumområdet där han bor) som hjälper till på ett barnhem i närheten. Vi hade med oss massa saker som tagits med från Sverige eller som vi kände att vi inte längre behövde och i slutändan kom vi dit med stora säckar av kläder och skor. Barnen sjöng en välkomstsång till oss, vi fick en rundvisning av hur de bodde och även kyrkan. Barnen går alla i skolan tack vare hjälpen de fått och det var extremt tacksamma. 

Vendla gjorde en kort film om dagen. 

 

 

Idag gick jag upp tidigt för att ta en tur till Nairobi National Park. Målet var att se en Noshörning eftersom jag aldrig sett en sån och hade hört att många sett det där innnan. Efter fem minuter, helt seriöst, stod det två Noshörningar bara några meter ifrån oss. Jag kände att målet var uppnått och sov större delen av tiden som var kvar i safaribussen. 

Jag hade självklart råkat få med mig fel objektiv så kunde inte alls få dom bilderna jag ville. Coolt med husen i bakgrunden iaf. 

Och sen var den helgen slut.

 

Focus

Igår var jag alltså på bio och det var det mest värda biobesöket på länge. Jag hade ingen aning om vad den skulle handla om eller om den var bra överhuvudtaget och det är alltid då det blir som bäst. Det var en sån film som var rolig och spännande men aldrig läskig. Den innehöll romantik och massvis av kriminalititet. Himla bra helt enkelt och jag tänker härmed tvinga er att se den. Den har premiär i Sverige nästa helg tror jag. Ni vet, Kenya är ju känt för att vara först med allt. 

Efter vi sett filmen kunde vi inte prata om något annat på typ en timme. Vet inte om det var för att vi var så chockade över att den var bra eller om vi bara triggade varandra men ändå. 

Upp