luupskenya!

Inte långt kvar

Internet har varit konstigt i några dagar nu så av någon anledning har vi inte kunnat gå in på vissa sidor men nu är jag tillbaka. I fredags fyllde Amanda 20 så vi firade henne genom att åka till en restaurang med svenska ägare som hade Sibyllakväll. Man beställde mat i en "korvkiosk" av kenyaner som egentligen inte hade en aning om vad en tunnbrödsrulle var. Man kunde beställa korv med bröd, hamburgare och tunnbrödsrulle. Sen fick vi Pucko att dricka. Väldigt unikt måste jag säga att hela den grejen var men det var mysigt. Efter det åkte vi till K1 för första gången på evigheter och där dansade vi till Avicii medan kenyaner tittade på oss och undrade vad vi höll på med. Som det brukar vara alltså. 

Här är jag och födelsedagsbarnet. 

I lördags åt vi våfflor och hänge vid poolen. 

På kvällen åkte vi till K1 igen och jag, Nina, Vendla och Amanda spelade fotbollsspel hela kvällen. Det var väldigt kul faktiskt. När vi kom hem var vi tvungna att ställa oss på ett led. Innan vi åkte ut berättade boardingen att de kommer ha random blåsning (de gör så ibland) och det innebär att de får blåsa vem de vill utan någon speciell anlending, vilket de inte får annars om de inte säger till innan. De hade valt två nummer och de som hade de numrena var tvungna att blåsa. Jag var en utav dom och jag blåste 0,0. Ingen grounding för mig alltså men två killar i den andra bussen blev grounded. Så nu vet ni lite hur det kan gå till med groundings. Men för det mesta blåser de endast de som de ser med alkohol i handen. 

På söndagen pluggade jag matematik konstant i tre timmar och tror aldrig jag varit så effektiv i hela mitt liv. Sen provpackade jag med för att se till att jag kommer få med mig allt hem. På kvällen satt jag med Hanna, Vendla och Lovisa vid poolen och skrattade åt allt och ingenting. Vi fick ett plötsligt ryck och flyttade in Hannas säng i Vendlas rum och efter det flyttade jag in hos min granne, Anna, med. Jag trvis jättebra. 

Skaka rumpa

Nu har jag börjat få lite kontroll på pluggandet och har efter torsdag flera kurserna i princip helt avslutade vilket känns väldigt skönt. I veckan har jag börjat därför haft lite tid att träna så i måndags gick jag på ett danspass på impala. Det var afrikansk dans och det var fullt med kenyanska kvinnor med gigantiska rumpor som skakade som bara den. Sen var det jag och fyra andra muzungus (vitingar) med stela höfter längst bak i salen. Det var trots stelheten väldigt roligt och väldigt svettigt. Vi har pratat om att ta några privatlektioner nu de sista veckorna, får se hur det blir med det. 

Sen har jag gått promenad och spelat fotboll och det känns himla skönt att röra sig igen istället för att gå från rummet till klassrummet och tillbaka till rummet igen. 

En iphonebild på mig och Amanda i fredags. Saknar att kunna gå och doppa fötterna i poolen efter en utekväll full med dans. 

Det riktiga Nairobi

Igår var vi på city tour då vi fick lov att äntligen få gå omkring lite i Downtown för en gångs skull. Vi har inte fått åka dit tidigare pga säkerhet men nu hade vi med oss en boardingförälder som visade oss runt och det kändes så himla konstigt att vara där. Det var första gången på flera månader som jag såg höga hus,riktiga övergångsställen, prislappar på varor osv. Vi var i en park som var himla mysig.

Vi gick runt i lite tygaffärer och masaimarknader och sen åkte vi upp i den där runda byygnader som ni ser i mitten av bilden ovan. Utsikten därifrån var kanonfin och jag vill helst hänga där hela dagen. 

Där borta i horisonten kan ni se Ngong Hills. Det var coolt. 

Jag och boardingföräldern Karin som var med oss. 

Ni som trodde att jag skulle bo i en lerhydda utan elektricitet bara för att jag sa att jag skulle till Kenya kan ju tänka om lite. 

En himla bra dag var det och det sjukaste var att stå där och inse att jag kommer lämna allt det här om 21 dagar. Jag både längtar och vill knyta fast mig i sängen i mitt internatrum så att ingen kan tvinga mig att åka härifrån. 

 

 

 

Masai Mara

Jag inser att jag har varit sämre än sämst på att uppdatera den senaste tiden men jag har aldrig haft såhär mycket plugg i hela mitt liv. Fjorton skoldagar kvar sen är det över. Har iaf varit i Masai Mara en sista gång och det var även den sista utflykten med överattning på resten av tiden här. Har massa bilder men lite tid så har inte redigerat eller något men hoppas det blir ok ändå. 

Såhär bodde vi. Det var som ett litet hus men ändå ett tält. 

Den här gången hade vi mycket bättre bussar som man kunde stå i och grejer. 

Bland det första vi fick se var två lejon som parade sig. Det var lite speciellt. 

Man kan tro att det här lejonet flörtade med mig men han hade visst ett skadat öga. 

Vi såg så många lejon att jag till slut inte ens tyckte att det var så skoj. 

En ståtlig gepard. Inte en leopard alltså, som vi väntat så länge på att se men aldrig fick se. 

Förlåt Emilia, döda mig inte nu men det här var bland det bästa jag sett. Som Ella sa "Det är precis som en googlebild!" 

En smula trött och irriterad.

Sen hade vi paus vid en utsiktplats och passade på att ta kort på varandra istället. Här är jag och Vendla. 

Och här är Erika och Klara. 

Efter den pausen skulle vi ha matpaus under ett träd men när vi kom till den tänkta matplatsen låg där ett skadat lejon och hans kompisar så vi var tvungna att åka någon annanstans. 

En mysig liten apfamilj.

Sista morgonen gick vi upp tidigt för att se soluppgången.

Det var den resan och den var himla himla bra. 

 

 

 

 

 

Upp