luupskenya!

Masai Mara del 2

En dag på savannen åt vi frukost mitt ute i ingenstans några hundra meter från geparden nedan. 

Defintivt bland det häftigaste jag sett i safariväg. Vi var hur nära som helst och bara stirrade på geparden i minst en halvtimme. 

Några fler giraffer <3

En dag var vi på promenad mitt bland alla djur. Vi hade fyra masajer med oss som skydd och innan vi gick fick vi information om vad man skulle göra om man stötte på farliga djur. Om man mötte en elefant skulle man byta riktning och gå emot vinden då de har väldigt bra luktsinne. Om man mötte ett lejon skulle man stå helt stilla, helst i grupp. Om man såg en buffel (?) skulle man lägga sig marken och spela död. Buffeln kunde då komma fram och lukta och slicka på en men om man då fortsätter spela död är det ingen fara för då kommer buffeln så småningen gå därifrån. Som om man skulle klara det. Jag skulle resa mig upp, skrika och springa allt vad jag hade så långt bort från allt som möjligt. Lycklitgvis stötte vi inte på något farligt djur. 

Pappa posear galet.

Ber om ursäkt för att det tagit så lång tid att lägga upp det här inlägget men nu är skolan igång igen och i helgen var jag iväg på fotbollshelg (kommer inlägg om det med).

Safarin och hela jullovet egentligen var så himla lyckat och det var fint att ha min familj här så de kunde se allt som är min vardag och även själv få uppleva massa nytt. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas