luupskenya!

Landslaget

Förra helgen började äntligen tjejernas fotbollstid. Förra terminen hade vi endast träning en gång i veckan på en plan som är så liten och dålig att den knappt räknas som fotbollsplan. Men iaf så gick vi upp tidigt i lördags för att åka med skolbussen på fotbollscup. Stället där vi spelade var jättefint och stort och väldigt amerikanskt. Detta var alltså en boardingskola mitt ute i ingenstans med utsikt till Mt. Longonot. Vi spelade första matchen ganska direkt och förlorade med 1-0 på en straff som inte var en straff då en motsaståndare ramlade helt utan anledning två meter utanför straffområdet. 

Resten av matcherna vann vi däremot och i finalen mötte vi samma lag som vi förlorade första matchen mot. Den här gången var alla helt slut, alltså verkligen helt döda, men nu hade vi kört lite tillsammans och hela laget kämpade till en vinst. 2-0 vann vi finalen med trots domare som gjorde allt för försöka få oss att förlora. Har aldrig stött på så dåliga domare som på den cupen. Målvakten fick inte ha keps för att det var "against the law", hela vårat lag var tydligen offside konstant och så fort vi råkade röra motståndarna var det frispark. 

 

Trots detta vann vi och efteråt var vi så glada och trötta så at det inte var sant. Jag har nog saknat fotbollen lite ändå, så himla roligt var det. 

Bästa Ndunda (coach) och Jonah (chaufför och vårat största fan). 

Efter finalen ville motståndarna att vi skulle tacka gud för massa saker så det gjorde vi. 

Wilma som gjorde målen i finalen var rätt så glad att ha en liten plastpokal i händerna. 

Kapten Tess var nöjd med lagets insats. 

Efter cupen åkte vi buss i fem timmar för att komma till en annan boradingskola som låg ännu mer mitt ute i ingenstans för att övernatta där. Den här skolan var den sjukaste skolan jag någonsin varit. Området var gigantiskt, internathusen superfina, skolan hade helt seriöst en egen landningsbana. Men framförallt var reglerna här brutala jämfört med SSN. Några regler från St. andrews.

- Man fick inte ta in alkohol eller droger på skolan (inte så konstigt)

- Man får inte lämna skolområdet.

- Man får inte tugga tuggummi.

- Man får inte kyssas. Om man gör det kan man bli suspended eller avstängd helt. 

- Läggdags är klockan 22.30 på lördagar. Då måste det vara släckt överallt. 

- Innan man går och lägger sig måste man lämna in dator och mobil till en boardingförälder. 

Va? Jag vill även tillägga att den här skolan är från små barn som är fem år gamla och blir ditskickade av sina föräldrar till de som går på college. Reglerna gäller alla. 

Såhär sov vi den natten. 

På morgonen var det gudstjänst som vi var medbjudna på. 

Efter gudstjänsten var det dags för vår första seriematch. Den spelades på deras fina plan och hela skolan var där och kollade och applåderade som bara den så fort någon från båda lagen gjorde något bra. Vi vann med 9-0. Efter matchen gick vi till matsalen och påväg dit möter vi massvis med folk som kollat på matchen och precis alla kollar på oss och börjar applådera och busvissla och skrika "Good job guys!" från fönstrena. Jag överdriver inte ens. I matsalen kom det fram några tjejer och bad om autograf. Jag tror de trodde att vi spelade i riktiga svenska landslaget. Efter denna speciella dag åkte vi tillbaka hem till SSN och blev hyllade av folk även där med. Fin helg. 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas