luupskenya!

Questions mbili

Jag har fått två frågor som jag tänkte svara på. Jag vet jag är superpopulär, galet känd och väldigt snart stenrik. 

- Å du lever ju världens dröm! Jag undrar lite om hur du bar dig åt för att komma in, för mig känns det som att det är massa faktorer som måste stämma, dels att komma in och att hitta pengar till det. Hur mycket kostar det? Och måste man betala allt på en gång? Har du fler kompisar där nere som bloggar? Skulle vara jätte snällt om du kunde länka några? Å jag hoppas verkligen att jag kommer sitta där nere om två år då jag går i 2an.

Det stämmer bra det, det här är cirka det drömmigaste man kan göra. Jag sökte till skolan även förra året men kom inte in. Jag har tänkt en del på det och är ganska säker på att det beror på att jag är en tjej från Stockholm som ville gå andra året sam. Det här är helt klart den största gruppen av de som söker och alla kan ju inte komma in. Dessutom var det väldigt många som sökte förra året. Det här året var det inte alls lika många som sökte mycket på grund av alla oroligheter i Kenya och det var därför betydligt lättare att komma in. Tror faktiskt till och med att alla som ville kom in. Förhoppningsvis är det fler som söker nästa år. Försök att sticka ut från mängden så mycket som möjligt, lägg ner tid på ditt personliga brev och alla papper som ska fyllas i och var inte rädd för att vara på och fråga hur saker och ting går för ibland tar det sin lilla tid för Rosie (rektorn) att svara på mejl.

Pengarfrågan har jag tyvärr inte stenkoll men det borde stå på hemsidan http://ssn.or.ke. Jag vet att några här har fått stipendium och det brukar finnas mycket sånt att få ganska lätt. Kolla även upp om din kommun ger ut skolpengen för det är ganska mycket pengar det handlar om. 

Här har du lite av mina kompisars bloggar som du kan kolla runt på!

Erika Jansson

Tove Johansson 

Vendla Karlsson

Kämpa gärnet för att komma in nu, det är verkligen värt det! Håller tummarna. 

 

Det har förresten öppnat en kiosk på skolan som säljer smoothies, shakes, mackor och sånt där. Mina pengar alltså vara slut om cirka två veckor. 

 

Hej Louise! Kan du berätta lite mer om VI-SKOGEN? 

Jambo! Självklart kan jag göra det. Vi-skogen är alltså en svensk biståndsorganisation som planterar träd i Kenya, Tanzania, Rwanda och Uganda. Detta är fyra länder som är hårt drabbade av avskogningen som har lett till ökad fattigdom. Vi-skogen arbetar med en metod som heter agroforestry då man odlar träd och olika slags grödor tillsammans vilket gör att livlösa jordåkrar återfår näring och gör att det växer mycket mer. De fattiga familjerna får mer mat på sin åker och har därför mer att sälja och kommer ur sin fattigdom. Vi-skogen utbildar alltså familjerna och hjälper till med plantering av träden! 

Om du vill ge en gåva kan du trycka på de olika länkarna nedan,

Minnesgåva

Gåvokort

Högtidsgåva

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas