luupskenya!

Diani Beach

Efter bergsbestigandet var det ju dags för avkoppling vid stranden så när vi kom hem packade vi väskorna fulla med bikinis och så åkte vi direkt till diani, alltså samma ställe som vi var på höstlovet. Vi bodde på ett all inclusive hotell, Baobab, där det kryllade av pensionärer och där de spelade Jambo bwana låten i högtalaren konstant. Maten var supergod och vi åt tills vi sprack och badade tills fingrarna var russin. På kvällarna åkte vi tuktuk antingen till Forty thieves som är en jättemysig bar vid stranden eller till ett gigantiskt hus som några killar från internatet hade hyrt. Vi hade det ganska så bra helt enkelt. 

 

Erika och Rebecca.

Jag och Klara.

Superglad var jag.

En dag bestämde vi oss för att snorkla och det var superkul som vanligt.

Rebecca, Anna, Louise och Klara

Sen fick jag en fråga som jag tänkte svara på nu med!

Hej, har tänkt att börja på SSN nästa år! Undrar vad ni gör på loven, vet att ni på höstlovet åker till Diani Beach men vad gör ni på jul, sport och påsklovet? Får ni bestämma det själv? :) Undrar dessutom om ni på internatet åker till Masai Mara eller om du gjorde det själv? Jätte fin blogg!!

Halloj! På höstlovet åkte vi som du sa till Diani Beach på en resa organiserad av boardingen vilket betyder att hela internatet åker och transport och hotell är ordnat. På jullovet får man göra vad man vill men det brukar stå mellan två alternativ, stanna i Kenya och låta familjen komma ner för att visa ditt nya hem eller åka hem till Sverige. Iår var det ungefär lika många som åkte till Sverige som stannade (vissa gjorde både och) och de flesta var nöjda med sina val. På sportlovet, det som vi hade nyss, får vi göra ungefär precis vad vi vill. De flesta åkte tillbaka till Diani men denna gång på egen hand. Andra stannade på internatet och hittade på lite utflykter härifrån och sen fanns det dem som åkte till Sverige, Dubai eller Sydafrika. Även på påsklovet är vi fria att göra vad vi vill men då anordnas en resa till Uganda och Rwanda som väldigt många ska med på. Jag vet inte så mycket om den eftersom jag inte ska med för då kommer fyra vänner hit för att hälsa på mig (!!!!!).

En resa till Masai Mara anordnas ganska tidigt på året av boardingen utan extra kostnad. Sen åkte jag dit med min familj i julas med och det pratas om att vi ska få möjligheten att åka dit igen men då med extra kostnad. Det finns mindre nationalparker som Nairobi national park och Hells gate som vi kan åka till själva.  

Hoppas du är nöjd med svaret (annars är det bara att fråga igen) och hoppas verkligen att du bestämmer dig för att åka. I princip det bästa man kan göra med livet. Tack så supermycket!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas