luupskenya!

Det stora äventyret

På min nedräkningsapp på mobilen har jag inlagt "Äventyret börjar" och detta äventyr kommer att påbörjas på torsdag och det är ju supersnart. Det hela börjar med en bussresa till ett berg som heter Mt Kenya. Mt Kenya är Kenyas högsta berg och Afrikas näst högsta berg, efter Kilimanjaro. Vi ska bestiga det här berget och det kommer ta fem dagar och till slut kommer vi förhoppningsvis befinna oss 4985 möh. Jag är väldigt nervös och väldigt taggad. Kommer jag bli höjdsjuk? Kommer jag frysa till döds? Man vet aldrig. 

Efter den här utmaningen ska jag spendera en kväll på internatet och sen bär det av till Diani nästa morgon. Diani är ett ställe på kusten som vi spenderade höstlovet på. Den här gången är det ingen skolresa utan vi är några stycken från internatet som själva bokat hotell och så och ska vara iväg i fyra nätter. Nästan alla SSNare ska dit så det kommer bli jättekul och så himla skönt efter Mount Kenya. Tror det är den resan som kommer få oss alla att kämpa oss upp för berget. 

Efter vi kommit hem från Diani är vi hemma en kväll och sen ska vi på fältstudieresa med East African Development- kursen. Jag läser egentligen inte den kursen men jag fick följa med på resan ändå. Vi ska till Kisumu som ligger vid Lake Victoria. Lake Victoria (Viktoriasjön) är Afrikas största sjö. Är lite osäker på vad vi ska göra eftersom jag inte läser kursen men vet att vi ska besöka någon skola och Vi-skogen m.m Jag lär ju märka då helt enkelt. Vi är iallafall där i fyra nätter med och sen tillbaka till SSN. 

Så som ni förstår kommer jag har fullt upp i några veckor och jag är så taggad att jag vill att allt ska börja NU. Helt galet att jag får vara med om allt det här förresten. 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas