luupskenya!

Kenya kaosar

Påsklovet är över och det har varit hur bra som helst men berättar mer om det senare. Nu känner jag nämligen att jag måste ta upp säkerhetsläget i Kenya just nu. För någon vecka sen var det en attack i Garissa (nära gränsen till Somalia, alltså långt ifrån Nairobi) där cirka 150 pers dog. Ni har säkert hört en hel del om detta, har hört att det har varit en stor nyhet i Sverige. I Kenya däremot har den inte alls märkts av i samma grad som man kan tro. Man måste komma ihåg att Kenya är ett hyfsat stort land ändå. Sen igår så hände det någonting igen. En annan boardingskola i Nairobi drabbades av något de trodde var en terrorattack men som i själva verket visade sig vara nån slags kortslutning som lät som pistolskott. Eleverna hoppade från sjätte våningen för att fly vilket ledde till att en person dog och cirka 140 skadades. Allt det här var alltså ett missförstånd och det visar ganska tydligt på att det ändå finns en oro över hela Kenya. 

Boardingen har nu beslutat att vi inte längre får gå till stora köpcentrum, som t.ex. Junction där vi brukar vara väldigt mycket, och vi ska även minimera turer med taxi och åka skolbuss till några få godkända uteställen på helgerna. Det känns självklart tråkigt när vi vill njuta av sista tiden här så mycket vi bara kan men samtidigt är det onödigt att ta risker. Det som känns mest synd är att det här fina landet måste vara med om så mycket hemska saker. 

Vi känner oss ändå trygga här i Nairobi och på internatet så det är ingen mening att vara orolig. Man kan ha otur och vara på fel ställe vid fel tillfälle och så är det över hela världen, det är inte specifikt med Kenya. 

Fina Kenya.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas