luupskenya!

254 dagar

Idag vaknade jag tidigt. Innan nio faktiskt. Undrar om det här är något som kommer hålla i sig. Jag vet att det här kommer att förvåna många men jag har inte sovit till tolv en enda gång sen jag flyttade till Kenya. Jag hängde min tvätt, åt en lång frukost, somnade nästan lite igen och sen var vi några som åkte iväg till ett ställe för att köpa finfina väskor och korgar. 

Hedvig med sina köp. 

När vi var påväg hem i taxin fick jag världens flashback till i Augusti då jag precis landat och för första gången var påväg till skolan. Jag åkte förbi byggnader och mindes exakt vad jag tänkte när jag såg de byggnaderna den gången. Väldigt obehagligt. 

Väl hemma igen bestämde jag mig iaf för att ta fram kameran för första gången på evigheter. Tog kort på mina fynd. Jag köpte en väska och en liten burksak som jag inte vad jag ska ha till egentligen men tyckte den va så mysig. 

 

Efter det jag gick omkring och fotade lite, med betoning på lite, vid poolen med.

Katia simmade.

Vendla fejklog.

Viola var häftig. 

Den här ska jag läsa. 

Och den här åt jag. 

 

Resten av dagen ska jag äta nötter, skypea och plugga. Det blir kuuuul. 

 

 

Påsklov

På fredagsmorgonen gick jag och Klara upp tidigt för att ta en taxi till flygplatsen. Jag hade sagt till mina vänner att jag inte kunde komma och hämta dem men att jag hade beställt en taxi som skulle skjutsa dem till skolan. Vi väntade i en evighet på att de skulle komma och till slut började jag bli orolig att de hade hittat på att de skulle komma hit överhuvudtaget. Efter några timmars väntan kom de ut där ändå och reaktionen var oslagbar. 

Här hade de precis kommit och det kändes jättekonstigt och jättebra. 

Den dagen hade vi rundvisning på skolan, ompackning, en tur till Toi och middag på Art. På lördagsmorgonen gick vi ännu en gång upp supertidigt för att åka på en tur till Nairobi national park. Det var deras första safari och min hundrade kändes det som. Vi såg många giraffer så alla var nöjda och glada. 

Efter några timmars safari skjutsade vår snälla chaufför oss direkt till flygplatsen där vi mötte upp några andra SSNare och åkte till Mombasa. Från Mombasa tog vi en taxi till Diani och till vårt hotell som hette Stilts. Det var ett jättemysigt ställe med bungalows och trevlig personal. De hade en tjej som var anställd för att få sammanhållning bland gästerna så vi umgicks en del med lite nytt folk över hela världen vilket var väldigt kul.

Såhär bodde vi några nätter. På altanen där fanns det en säng med myggnät runt där man kunde sova. Supermysigt. 

 

För det mesta under våra fyra dagar i Diani hängde vi på stranden och åt pizza. Inget man tackar nej till. 

På kvällarna hängde vi på Stilts och Forty thieves och en kväll blev i princip alla gästerna från Stilts bjudna på hemmafest hos en kille som vi hade även förra gången i Diani. 

En kväll kämpade vi för att stanna uppe till soluppgången vilket var väldigt värt. 

Efter fyra dagar åkte vi tillbaka till Diani, packade och sen nästa dag gick vi till Toi igen. Handlade lite saker, bland annat mango och avokado, som vi tog tillbaka till skolan och åt där. PÅ eftermiddagen gick vi till en kinesresturang och åt en sista måltid innan mina vänner åkte till flygplatsen. 

Jag är så himla glad och tacksam över att alla ni kunde och ville komma hit och hälsa på mig. Vi hade ett fabulöst lov. 

Kenya kaosar

Påsklovet är över och det har varit hur bra som helst men berättar mer om det senare. Nu känner jag nämligen att jag måste ta upp säkerhetsläget i Kenya just nu. För någon vecka sen var det en attack i Garissa (nära gränsen till Somalia, alltså långt ifrån Nairobi) där cirka 150 pers dog. Ni har säkert hört en hel del om detta, har hört att det har varit en stor nyhet i Sverige. I Kenya däremot har den inte alls märkts av i samma grad som man kan tro. Man måste komma ihåg att Kenya är ett hyfsat stort land ändå. Sen igår så hände det någonting igen. En annan boardingskola i Nairobi drabbades av något de trodde var en terrorattack men som i själva verket visade sig vara nån slags kortslutning som lät som pistolskott. Eleverna hoppade från sjätte våningen för att fly vilket ledde till att en person dog och cirka 140 skadades. Allt det här var alltså ett missförstånd och det visar ganska tydligt på att det ändå finns en oro över hela Kenya. 

Boardingen har nu beslutat att vi inte längre får gå till stora köpcentrum, som t.ex. Junction där vi brukar vara väldigt mycket, och vi ska även minimera turer med taxi och åka skolbuss till några få godkända uteställen på helgerna. Det känns självklart tråkigt när vi vill njuta av sista tiden här så mycket vi bara kan men samtidigt är det onödigt att ta risker. Det som känns mest synd är att det här fina landet måste vara med om så mycket hemska saker. 

Vi känner oss ändå trygga här i Nairobi och på internatet så det är ingen mening att vara orolig. Man kan ha otur och vara på fel ställe vid fel tillfälle och så är det över hela världen, det är inte specifikt med Kenya. 

Fina Kenya.

 

 

Upp