luupskenya!

Masai Mara Dag 2

På söndagen stod klockan på 05.30 så efter en hyfsat god natt sömn satte vi oss direkt i bilarna för en tidig safari. Alla var väldigt trötta men så fort solen började gå upp och vi fick se den otroligt fina soluppgången så gjorde det ingenting att vi var trötta längre. 

När den här bilden togs ville jag så extremt gärna sitta i bilen på bilden. Ganska så nära. 

Det här är tyvärr bästa bilden jag har på en giraff. Bättre lycka nästa gång.

Här är en bild på vår Masaiguide. Första och enda gången vi fick lämna bussen för att kolla närmare på lite flodhästar. 

Klara och Hedvig.

Jag och Vendla.

Vendla och Simon.

Nina. Överlycklig.

Vi kom fram till ett gäng bilar och såg till vår förtjusning ännu ett lejon. Vad vi inte såg var det döda djuret (tror det var en gnu) som låg några meter bort. Kanske en halvtimme tidigare hade förmodligen detta lejonet dödat gnun (?) och låg nu där och vaktade så att ingen skulle äta av den. Vi stod där och kollade och allt var så himla spännande. Lite äckligt också men The Lion King har lärt mig att det är the circle of life så det var okej. Iaf så gick lejonet därifrån och på en gång kom ett gäng fåglar och högg in på måltiden. Efter ett tag kom lejonet tillbaka och jagade bort dom och allt det där fick vi se. Så himla spännande . 

Vi åkte efter denna händelse tillbaka til campet för att äta frukost och sedan bara det vidare till en Masaiby. De berättade lite om byn och masaaier och hur de levde och allt var väldigt inressant. Väldigt varmt var det med, nog första gången jag verkligen reagerat på den afrikanska värmen. 

Jag och Klara var taggade. 

När vi kom in i byn bad de alla flickor att ställa sig på ett ställe och så sjöng de massa sånger och dansade och sen började de hoppa högt upp i luften. Detta fick vi förklarat för oss att det var för att imponera på oss tjejer. Den som hoppade högst va mest poppis och skulle få gifta sig med många flickor (nästan alla män hade flera fruar). Efter denna fina ritual valde de ut några av oss och sen förstod jag inte vad som hände men vi dansade nån dans och efter det var det nån som sa att vi förlovade. Så nu vet ni det Mor och Far. 

Alex och Aron ville också ha tjejer. 

Flickorna uppträdde också och sjöng om att de ville ha tio barn och lite så. Väldigt fina kläder måste jag säga. 

Deras by. Vi fick gå in ett sånt litet hus byggt av elefantbajs som var så litet och så svinvarmt att man trodde att man skulle dö. De bodde ungefär sex pers i de här husen/hyddorna. Så otroligt svårt att förstå att de in bor så bara en natt utan varje natt hela året under hela livet. Men de säger att de föredrar att ha det så och när jag frågade om de skulle vilja flytta till Nairobi eller någon annan stad så sa de att det ville de verkligen inte. 

Masaimarknad där man kunde köpa finfina saker för finfina priser. 

Svinhäftiga amigos som leker starka. 

 

På kvällen åt vi ännu en gång god mat och spelade kort i mörkret tills det var dags att sova igen. 

 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas