luupskenya!

Masai Mara Dag 1

I lördags morgon var det dags för ännu ett äventyr och denna gång begav vi oss på en 7 timmars lång bussresa till Masai Mara. Detta är alltså ett naturreservat i Kenya på gränsen till Tanzania. Vi gick upp tidigt på morgonen och satte oss i en gigantisk före detta lastbil som tog oss den långa vägen till Masai Mara. 

Vi sov, åt, spelade kort, lyssnade på musik och vinkade till folk utanför. Dessa människor vinkade tillbaka till skillnad från i Sverige.

Väl inne i Masai Mara var vi överlyckliga över att vara framme. Då vi fick vi även reda på att det stod safari på schemat redan den dagen så vi åkte inte till campet som vi trodde utan åkte omkring där inne i några timmar och trots att vi var trötta så fick vi ut väldigt mycket utav den dagen.

ÄLSKAR DE HÄR TRÄDEN DE ÄR NÄSTAN BÄTTRE ÄN PALMER!

Ja vi såg massa djur som vi redan sett innan men de var fina som vanligt.

Efter en stunds åkande på guppiga vägar kom såg vi flera bilar stå samlade och vår chaufför bestämde sig för att åka dit. Det var lite tur kände jag för där låg det lite lejon och jag som aldrig sett sånna förut blev väldans glad och stirrade på dom i cirka en halvtimme. 

Det kändes lite som att jag levde i min favoritfilm (The lion king) och kunde inte tro att dom var så lika de tecknade varelserna på film. Det är ju liksom Simba det där. 

Lite Little Miss Sunshine känsla på den.

Vi såg en till samling av bilar och denna gång var det en Gepard som gömde sig i buskarna. Ett tag trodde vi att det var en Leopard och det hade ju varit coolt för den ingår ju i The big Five men å andra sidan kan man verkligen inte klaga på en gepard heller för de är ju himla häftiga de med. 

 

Efter den synen fick det vara nog så då åkte vi till campingen för att äta middag. Vi åkte med någon organisation som fixade lastbilarna ner med chaufför, mat, tält med madrasser i, allt. Så när vi kom till campingen var tälten uppsatta och det var bara att lägga in sina saker och sen äta både förrätt och huvudrätt vilket var väldigt behövligt efter den dagen. Allt var jättegott och jag var väldigt positivt överraskad då jag i princip förväntat mig en grillad korv ungefär. När det blev mörkt satte vi oss vid elden ett tag men sen somnade vi alla ganska så snabbt. 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas