luupskenya!

Kawangware the movie

Här kommer ännu en film som Tess har gjort. Ni blir bortskämda med filmer nuförtiden känner jag. Såhär kommer det förmodligen inte fortsätta. 

 

Kawangware

I lördags besökte jag som sagt Kawangware för andra gången. Denna gången gick vi inte bara omkring utan vi var inbjudna till en kvinna som bor där och jobbar med ett projekt som har en skola och lite sådär. Vi var där för att lära oss att laga kenyansk mat men vi lärde oss även mycket annat om hur de är att leva i slummen och lite sådär. Vi fick dessutom träffa några skolflickor från just den skolan och de visade oss runt lite i området.

Vendla hade med sig sin lilla kamera så här har vi lite bilder. 

Såhär såg det ut i det fina området där hon då bodde. 

Biomys och första matchen

Igår var jag och några tjejer tillbaka i Kawangware och lagade mat hos en kenyanskt familj som bor där men det berättar jag mer om när jag fått bilder och eventuell film från det. På kvällen var v så trötta att vi bestämde oss för att stanna hemma och det var himla skönt kan jag berätta. Thomas och Marie (bästa boardingföräldrarna) hade fixat utomhusbio vid poolen så de flesta som var hemma satt med täcke i sofforna ute i mörkret med en brasa och kollade på Lejonkungen. Det var ungefär så mysigt som det låter. 

 

Sen idag var det dags för första fotbollsmatchen för oss tjejer. Vår tränare Ndunda har också tränat ett annat lag i 8 år och det ver dem vi skulle möta. Vi har själva haft ungefär två träningar tillsammans. Jag kunde tyvärr inte vara med för jag känner mig sjuk för tillfället men jag satt och kollade på när de tog hem vinsten. 2-1 blev det. 

Älskar våra Sverigetröjor.

Några lämnade poolhänget för att kolla. 

 

Bella efter hon gjort första målet. 

Masai Mara Dag 3

Även den här dagen var det tidig uppstigning för en sista safari och det var tyvärr så att det inte hade gjort så mycket att missa den för vi såg i princip inget intressant överhuvudtaget. Det enda händelserika var väl att bussen framför oss fastnade i leran och att några hyenor åt något djur. Soluppgången var iaf fin den här dagen med. 

Kan vara värt att nämna att denna bild är i princip oredigerad. Det är alltså fint i verkligheten med. 

Träd <3

Efter safarin åt vi frukost och packade våra grejer och sen var det dags för den sju timmar långa bussresan hem igen. I stort sett hela resan spenderades med att fläta upp Vendlas hår. 

 

Jag har alltså haft en alldeles svinbra helg och jag är så himla glad och tacksam över att jag får uppleva allt det här. Att jag äntligen faktiskt är här känns sjukt och jag har nog fortfarande inte riktigt fattat det trots att jag idag varit här i 40 dagar. Bara cirka 250 dagar kvar tills jag är hemma igen. Bara cirka 90 dagar tills jag får träffa min familj igen. Allting går så himla snabbt och det känns både bra och dåligt. Oklart är känslan. 

 

God natt. 

 

Masai Mara Dag 2

På söndagen stod klockan på 05.30 så efter en hyfsat god natt sömn satte vi oss direkt i bilarna för en tidig safari. Alla var väldigt trötta men så fort solen började gå upp och vi fick se den otroligt fina soluppgången så gjorde det ingenting att vi var trötta längre. 

När den här bilden togs ville jag så extremt gärna sitta i bilen på bilden. Ganska så nära. 

Det här är tyvärr bästa bilden jag har på en giraff. Bättre lycka nästa gång.

Här är en bild på vår Masaiguide. Första och enda gången vi fick lämna bussen för att kolla närmare på lite flodhästar. 

Klara och Hedvig.

Jag och Vendla.

Vendla och Simon.

Nina. Överlycklig.

Vi kom fram till ett gäng bilar och såg till vår förtjusning ännu ett lejon. Vad vi inte såg var det döda djuret (tror det var en gnu) som låg några meter bort. Kanske en halvtimme tidigare hade förmodligen detta lejonet dödat gnun (?) och låg nu där och vaktade så att ingen skulle äta av den. Vi stod där och kollade och allt var så himla spännande. Lite äckligt också men The Lion King har lärt mig att det är the circle of life så det var okej. Iaf så gick lejonet därifrån och på en gång kom ett gäng fåglar och högg in på måltiden. Efter ett tag kom lejonet tillbaka och jagade bort dom och allt det där fick vi se. Så himla spännande . 

Vi åkte efter denna händelse tillbaka til campet för att äta frukost och sedan bara det vidare till en Masaiby. De berättade lite om byn och masaaier och hur de levde och allt var väldigt inressant. Väldigt varmt var det med, nog första gången jag verkligen reagerat på den afrikanska värmen. 

Jag och Klara var taggade. 

När vi kom in i byn bad de alla flickor att ställa sig på ett ställe och så sjöng de massa sånger och dansade och sen började de hoppa högt upp i luften. Detta fick vi förklarat för oss att det var för att imponera på oss tjejer. Den som hoppade högst va mest poppis och skulle få gifta sig med många flickor (nästan alla män hade flera fruar). Efter denna fina ritual valde de ut några av oss och sen förstod jag inte vad som hände men vi dansade nån dans och efter det var det nån som sa att vi förlovade. Så nu vet ni det Mor och Far. 

Alex och Aron ville också ha tjejer. 

Flickorna uppträdde också och sjöng om att de ville ha tio barn och lite så. Väldigt fina kläder måste jag säga. 

Deras by. Vi fick gå in ett sånt litet hus byggt av elefantbajs som var så litet och så svinvarmt att man trodde att man skulle dö. De bodde ungefär sex pers i de här husen/hyddorna. Så otroligt svårt att förstå att de in bor så bara en natt utan varje natt hela året under hela livet. Men de säger att de föredrar att ha det så och när jag frågade om de skulle vilja flytta till Nairobi eller någon annan stad så sa de att det ville de verkligen inte. 

Masaimarknad där man kunde köpa finfina saker för finfina priser. 

Svinhäftiga amigos som leker starka. 

 

På kvällen åt vi ännu en gång god mat och spelade kort i mörkret tills det var dags att sova igen. 

 

 

 

 

Masai Mara Dag 1

I lördags morgon var det dags för ännu ett äventyr och denna gång begav vi oss på en 7 timmars lång bussresa till Masai Mara. Detta är alltså ett naturreservat i Kenya på gränsen till Tanzania. Vi gick upp tidigt på morgonen och satte oss i en gigantisk före detta lastbil som tog oss den långa vägen till Masai Mara. 

Vi sov, åt, spelade kort, lyssnade på musik och vinkade till folk utanför. Dessa människor vinkade tillbaka till skillnad från i Sverige.

Väl inne i Masai Mara var vi överlyckliga över att vara framme. Då vi fick vi även reda på att det stod safari på schemat redan den dagen så vi åkte inte till campet som vi trodde utan åkte omkring där inne i några timmar och trots att vi var trötta så fick vi ut väldigt mycket utav den dagen.

ÄLSKAR DE HÄR TRÄDEN DE ÄR NÄSTAN BÄTTRE ÄN PALMER!

Ja vi såg massa djur som vi redan sett innan men de var fina som vanligt.

Efter en stunds åkande på guppiga vägar kom såg vi flera bilar stå samlade och vår chaufför bestämde sig för att åka dit. Det var lite tur kände jag för där låg det lite lejon och jag som aldrig sett sånna förut blev väldans glad och stirrade på dom i cirka en halvtimme. 

Det kändes lite som att jag levde i min favoritfilm (The lion king) och kunde inte tro att dom var så lika de tecknade varelserna på film. Det är ju liksom Simba det där. 

Lite Little Miss Sunshine känsla på den.

Vi såg en till samling av bilar och denna gång var det en Gepard som gömde sig i buskarna. Ett tag trodde vi att det var en Leopard och det hade ju varit coolt för den ingår ju i The big Five men å andra sidan kan man verkligen inte klaga på en gepard heller för de är ju himla häftiga de med. 

 

Efter den synen fick det vara nog så då åkte vi till campingen för att äta middag. Vi åkte med någon organisation som fixade lastbilarna ner med chaufför, mat, tält med madrasser i, allt. Så när vi kom till campingen var tälten uppsatta och det var bara att lägga in sina saker och sen äta både förrätt och huvudrätt vilket var väldigt behövligt efter den dagen. Allt var jättegott och jag var väldigt positivt överraskad då jag i princip förväntat mig en grillad korv ungefär. När det blev mörkt satte vi oss vid elden ett tag men sen somnade vi alla ganska så snabbt. 

 

 

Onsdag

På onsdagar har jag sovmorgon till 9.50 vilket betyder att jag går upp cirka 9.30 och sen har jag bara en lektion på hela dagen. Detta är ju som ni kanske kan förstå himmelriket. Så idag har jag sovit, haft geografi, solat och badat, ätit lunch, solat och badat, pluggat, sovit i sofforna, städat rummet, tvättat, sprungit med the running team, hängt upp tvätt, ätit middag och pluggat. Svinbra dag. 

Världens mysigaste soffor.

Fredag Lördag Söndag

Nu var det ett tag sen sist så tänkte ta och visa upp dessa händelserika dagar nu när jag ändå har håltimme. 

FREDAG

Vi treor hade fått i uppdrag att skapa en femkamp för alla andra på skolan så vi hade fullt upp med att fixa allt till det. Det var massa olika saker de skulle göra så jag minns inte allt men det var väldigt lyckat iallafall. Alla lag fick även tio minuter på sig att byta om för att skapa en egen image. 

Bilder från Fab of SSN

På kvällen skulle vi fira Nina som fyllde 19 förra veckan så vi var ett gäng på typ 12 pers som åkte till Best Western vilket är ett jättefint hotell typ tjugo minuter bort och där åt vi middag och åkte upp på taket där det fanns pool, bar och utsikt över Nairobi. Ganska så coolt. 

Magne och Filip.

Beatrice, Amanda och Renaida.

Renaida, Vendla och Klara.

Magne, Filip och Nina. 

Efter det åkte vi till Casablanca och dansade med massa andra SSNare till svensk musik. 

 

LÖRDAG

På lördagen besökte vi ett barnhem en bit bort. Detta var ett väldigt fint och lyxigt barnhem i jämförelse med många andra. Vi kom dit och tog varsitt förkläde och så började vi leka med barnen. Det var inte ritkigt någon som sa åt oss vad vi skulle göra utan man fick se själv lite vart det behövdes hjälp. De var iaf ungefär det gulligaste jag sett som ni kanske kan tänka er. 

Bilder från Vendla

På kvällen åkte vi till Junction för att gå på bio. Vi såg If I stay tror jag den hette. Den var rätt så bra iaf och jag blev positivt överraskad av biosalongen här. Typ som hemma faktiskt. 

 

SÖNDAG

Vi gick upp lite tidigare än vad jag hade vekat för att åka på äventyr. Elefantbarnhem och giraffcenter stod på schemat. Ni får massa bilder nu. 

 

Det var lite för turistigt för min smak.

Man fick klappas med och det var ju mysigt. 

 

Efter det åkte vi vidare till giraffcentret och det var ju helt klart höjdpunkten enligt mig. Älska giraffer. 

Vad håller Nina på med? Det vet man aldrig. Giraffen va väldigt snygg här iaf. 

Pussas med giraffer- check!

 

 

 

Masai marknad

Efter en lång skoldag gick jag och mina amigos till Junction för att dricka Coconut Milkshake (jag drack det iaf pga det är det godaste som finns) och sen gå på Masai marknad. Denna marknad är varje torsdag på en parkering i Junction. Det var svinmycket folk som ville att vi skulle köpa alla deras saker på en och samma gång. Så här är det inte alls på Toi förresten, vilket är väldigt skönt. Men alla var väldigt trevliga och det var kul att prata med lite mer kenyaner. Jag köpte ett par byxor som jag borde ha prutat mycket mer på men jag var så chockad när jag kom in där så jag vet inte vad jag gjorde.

My african pantalones. Dom är väldigt sköna kan jag berätta för er. 

Sen köpte jag en väska med. Denna lyckades jag faktiskt pruta en del på. Från 2600 till 1100 ksh (80-90 kr). Jag tycker om den massvis.