luupskenya!

En film om ett internat i Nairobi

Så här kommer alltså filmen om svenska skolan i Nairobi. Det var ovanligt lite människor på internatet just då och filmen som visar mitt rum blev svindålig men jag antar att det är bättre än inget och att ni ska få en bild av hur det är jag bor. 

Vardag

Nu är det min favoritdag i veckan, onsdag. Jag sitter på Ninas och Klaras rum och "pluggar". 

Tänkte också på om jag skulle göra en film om internatet och skolan. Alltså visa lite hur det ser ut på stället som nu är mitt hem. Skulle ni vilja det? 

Lite mer utav Diani

Jag tog även en hel del bilder med mobilen så tänkte att dom kan ni också få ta del av även fast det kanske inte är fantastisk kvalitet. 

Från den fjorton timmar långa bussresan.

I hus som detta bodde vi tre i varje rum. 

Aporna som gick in i rummen och åt folks chips och böcker.

Ännu mer strandbilder

Stelt...

Från snorklingen. Amanda hade med sin GoPro. Så himla coolt. 

Jag och världens bästa chaufför Jonah.

 

 

Diani aka Paradise

Det hela började tidigt på morgonen med en fjorton timmar lång bussresa. Fjorton timmar låter mycket men när man har musik, böcker, vänner och häftig natur så går det ändå ganska snabbt. När vi kom till Diani och Neptune Hotel som vi bodde på var det mörkt och vi gick för att äta och hitta våra rum. När vi vaknade nästa morgon blev vi chockade över hur fint allt var, bättre än googlebilderna till och med och vi alla kände att vi hade hamnat i paradiset. 

För det mesta låg vi bara och solade, badade massor i det salta och svinvarma vattnet och sa "asså kolla vad fint allting är, det är helt sjukt. Tänk att vi är här på skolresa. Wow".

En dag tog vi däremot tag i våra liv och åkte ut med en båt för att snorkla. Vi kom ut till ett ställe som var så fint att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Helt klart en av de finaste platserna jag någonsin varit på. 

De som hade dykarcertifikat dök. Jag nöjde mig med snorkling. Cirka det bästa som finns ju.

Efter några timmars snorklande åkte vi till en ö där vi åt jättegod mat och kollade runt litegrann. 

Efter den dagen var vi helt slut och bestämde oss för att resten utav dagarna skulle vi göra aboslut ingenting. Det var så himla himla skönt och hela den här resan var härlig rakt igenom. 

Jag och min mysiga granne Anna. 

Bästa bilden. Amanda i bakgrunden <3

Såhär blir det när man kramar Nina. Man hamnar på marken. 

Efter några dagar badandes bestämde vi oss för att rida dromedarer som gick omkring på stranden. Jag har gjort det en gång innan och blev påmind om hur högt det faktiskt är och att man får ont i rumpan men det var iallafall väldigt häftigt att gå omkring där på den fina stranden och se allting från en lite högre höjd. 

 

 

Hemma

Nu är jag hemma igen efter en vecka i Diani och snart är höstlovet snart slut.. Det har iallafall varit en fantastisk resa men eftersom jag precis gått av en buss jag suttit i tretton timmar orkar jag inte skriva om det nu. Dessutom är det högskoleprov imorgon. Men snart kommer det upp massor av bilder på klarblått vatten och vita stränder. Här är ett smakprov.

 

Höstlov

Efter en minst sagt hektisk vecka har jag nu äntligen höstlov. Jag har kämpat ihjäl mig med svenskaprov, matteprov, religionläsning, geografiredovisning och jag vet inte ens vad längre men nu är det alltså över för en stund. Vill springa runt och skrika av glädje samtidigt som jag bara vill ligga i sängen och sova i några år. Det jag ska göra däremot är att gå till Toi för att sistaminutenshoppa lite inför resan, packa, skypea med mor och far, äta, sova och förbereda mig mentalt inför den kanske 13 timmar långa bussresan som väntar imorgon. Hoppas innerligt att det inte kommer att ta så lång tid, trots att jag tycker om att åka buss. 

Vet inte riktigt om jag kommer hinna/kunna blogga något under den här veckan, känns lite jobbigt att det ta med mig datorn men vi får se hur det bli. Ha det fint människor!

En bild på poolen bara för att den är mysig. 

 

 

Ps. Nej Emilia, vi vann inte loppet. Det var mest kenyaner som sprang och som du kanske vet är de inte mänskliga när det gäller långdistans. På min sträcka försvann två stycken så snabbt att jag inte ens hann se dom. 

Naivasha Relay

I lördags morgon åkte jag, nio vänner från internatet och några lärare och föräldrar till Impala kl sex på morgonen för att vara med i en löptävling. Vi sprang totalt 9 mil i den extrema värmen och det var en helg som innehöll både spyor, svimningar, stolthet och värme. Cirka kl 8 på kvällen var vi framme i mål och då åkte vi till en resturang för att äta pizza och strax efter det somnade vi i vår lilla hydda precis vid Lake Naivasha. 

(Kort sammanfattning eftersom jag skrev ett inlägg innan som försvann så då blev jag så sur att jag inte orkade skriva om det. Om ni vill kan ni ställa frågor istället så svarar jag mer än gärna på dom).

Diani

För tillfället är det en del plugg då det är höstlov om 11 dagar så då passar alla lärare på att ha prov och inlämningar, precis som i Sverige. Skillnaden här är att vi ska åka till kusten på lovet och det gör ju allting så mycket bättre. Nu gäller det bara att kämpa sista och sen åker vi en 9 timmars bussresa till paradiset. Diani Beach ska vi till och vi ska bo på ett hotell som heter Neptune. Sitter och googlar bilder och drömmer mig bort till en snar framtid. 

Sen är det ju aldrig så fint som på googlebilderna men man kan ju hoppas att det är i närheten iaf. Tagga.

Karura Forest

Igår var det dags för ett besök i skogen. Vi var några stycken som vandrade omkring där och andades in hyfsat frisk luft för första gången på femtio dagar. Det är nämligen så länge jag har varit här nu. Eller aa, femtioen blir det ju idag men igår var det exakt femtio dagar och det är superkonstigt egentligen. Hur kan det ha gått så lång tid redan? 

Skogen var jättemysig och vi såg vattenfall, apor, häftiga träd och grottor. Jag och Vendla har bestämt att vi ska åka dit fler gånger för att springa. Nästan som hemma ju. 

Fyndig som vanligt.

Vendla sprang upp för 101 trappsteg.

Sen var hon trött.

Ett intressant träd som vi var tvungna att posea i.

Här kommer lite som  Falken tagit. 

Bästa bilden i världshistorien. 

 

 

 

En onsdag

Igår på min dag då jag bara har en lektion (<3) så gick jag, Nina, Tove och Falken till Toi för att hämta ut ett paket jag hade fått en lapp om. Detta paktetet var från min kära mormor och morfar och det innehöll en massa gott godis och ett brev. Ni förstår inte lyckan när man får ett brev här, så himla fint. Tack så mycket Mormor och Morfar!

Sen gick jag, Rebecka, Vendla, Klara, Nina, Gunnar och Hedvig (mycket namn nu) till junction för att fika. Älskar alla juicer och smoothies och milkshakes här. Kan leva på dom. 

När jag kom hem facetimeade jag med de här bästa människorna. Saknar dom så mycket. 

Upp